Факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій > Новини кафедри публічного управління та адміністрування > Здобувачі першого бакалаврського та другого магістерського рівнів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» захистили практики на базі кафедри

11 квітня 2024 року на базі кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі, відбувся захист практик першого бакалаврського та другого магістерського рівнів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

Повідомляється, що комісія у складі завідувачки кафедри, доктора наук з державного управління, професора Оксани Пархоменко-Куцевіл та професорів кафедри Олександра Попроцького, Зоряни Бурик, а також викладачки кафедри – керівниці практики на факультеті Валентини Губенко ознайомилася зі звітною документацією здобувачів.

«На кафедрі публічного управління та адміністрування Університету Григорія Сковороди в Переяславі у період з 5 лютого по 01 березня проходила навчальна (ознайомлювальна) практика для здобувачів освіти 1 курсу денної та заочної форм навчання, а в період з 5 лютого по 15 березня – навчальна практика для здобувачів 2 курсу денної та заочної форм навчання. Студенти узгоджували свої індивідуальні плани практик з методистами-керівниками практики-методистами зі спеціальності Наталією Редзюк, Ярославом Ярощуком, Сергієм Ващенком та Юрієм Бобровніком», – зазначила Валентина Валеріївна та додала, що навчальна практика допомогла студентам застосовувати теоретичні знання на практиці, розвинути навички роботи у сфері публічного управління, зокрема аналітичність, комунікацію, прийняття рішень, планування та організацію роботи.

Зазначимо, що під час практики студенти знайомилися з нормативно-правовою документацією факультету як структурної одиниці закладу вищої освіти, кафедри з питань організації навчально-виховного процесу, безпекового середовища, організаційних та соціальних програм підтримки здобувачів освіти, акредитації освітньої програми. Практиканти проаналізували доступ до публічної інформації через офіційний сайт Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема сторінку кафедри публічного управління та адміністрування. Навчальна практика була спрямована на забезпечення якісної підготовки здобувачів вищої освіти до майбутньої професійної діяльності в галузі публічного управління та адміністрування.

Також відомо, що виробнича практика проходила на 3 курсі ОР «Бакалавр» і 1 курсі ОР «Магістр» денної та заочної форм навчання спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, яка проводилася в органах державної влади, місцевого самоврядування на базі Виконавчих комітетів Переяславської міської ради, Ташанської сільської ради, Бориспільської районної ради, Київської обласної ради, Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості, Відділу культури і туризму Переяславської міської ради та за місцем працевлаштування чи реєстрації здобувачів освіти. Методисти зі спеціальності Ярослав Ярощук, Сергій Ващенко, Наталія Редзюк, Олександр Попроцький, Денис Дармостук, Юрій Бобровнік, Леонід Плужник, Олег Водяний, Вячеслав Редзюк, Оксана Пархоменко-Куцевіл, Зоряна Бурик, Зоряна Гбур активно співпрацювали зі здобувачами.

«Основною метою виробничої практики, була реалізація  здобувачами вищої освіти практичного досвіду у роботі з питань публічного управління, виконавчої діяльності, культури, туризму та сфери зайнятості. Студенти мали можливість застосовувати теоретичні знання, отримані протягом навчання, у роботі в органах публічної влади та інших відповідних установах. Виробнича практика дозволила студентам отримати уявлення про характер та обсяги робіт, які здійснюються у вказаних органах місцевого самоврядування та державної влади. Студенти отримали можливість взаємодіяти з колегами, керівництвом та громадськістю, що сприяло розвитку комунікативних та міжособистісних навичок. Практика допомогла студентам краще зрозуміти, як функціонують органи публічної влади та механізми виконавчої діяльності на місцевому рівні. Завдяки отриманню практичного досвіду студенти збагатили своє портфоліо та підвищили свою професійну привабливість для майбутнього працевлаштування. Виробнича практика мала на меті забезпечити студентам цінний практичний досвід та допомогти їм підготуватися до майбутньої професійної діяльності відповідно до їхньої спеціальності», – говорить завідувачка кафедри Оксана Пархоменко-Куцевіл.

Під час захисту практики та презентації звіту про проходження виробничої та навчальної практик, здобувачі висловлювали свої позитивні враження та навички, які вони здобули. Зокрема, наголошували на тому, що отримали можливість поглянути зсередини на роботу спеціалістів установ, організацій публічної сфери з питань прийняття вагомих рішень на місцевому рівні. Це дозволило їм краще розуміти, як функціонують ці структури та яким чином вони взаємодіють з громадою. Багато студентів підкреслювали важливість спілкування та взаємодії з колегами, керівництвом та громадськістю. Відзначали й те, що ця практика допомогла їм поліпшити свої комунікаційні навички та вміння працювати в команді. Багато студентів відзначили, що практика допомогла їм стати більш самостійними та впевненими у своїх здібностях. Вони зазначали, що отримали можливість самостійно приймати рішення та вирішувати завдання. Деякі студенти зазначили, що практика допомогла їм розширити свої професійні зв’язки, зокрема, з фахівцями та керівництвом у сфері публічного управління.

У цілому, здобувачі висловлювали вдячність за можливість здобути цінний практичний досвід та визнавали важливість цієї частини своєї освіти для їхнього майбутнього професійного розвитку.

Довідково. У 2024 році практику з використанням дистанційного навчання відповідно до навчального плану ФГОСТ, відповідно до наказів і Програм практики в період з 5 лютого по 29 березня 2024 року проходили 165 здобувачів вищої освіти.

 

Пресцентр кафедри публічного управління та адміністрування

Недавні записи

Категорії