Факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій > Новини кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання > На ФГОСТ почали роботу над пошуковим проєктом «Книга Пам’яті»: його присвячено загиблим захисникам Переяславщини

За ініціативи ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура розпочав роботу над пошуковим проєктом присвяченим загиблим захисникам Переяславщини та створенням «Книги Памʼяті». Над проєктом працюють дві кафедри факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій – кафедра загальної історії, правознавства і методики навчання та кафедра історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін, допомагає відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю.

Повідомляється, що відповідальною за реалізацію проєкту призначено завідувача кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання кандидата історичних наук, доцента Оксану Костенко, а його метою є збереження пам’яті про учасників повномасштабної російсько-української війни доля яких повʼязана з Університетом та Переяславщиною і які загинули у період 2014-2023 рр. Його реалізація полягає у виявленні, впорядкуванні, уточнені та збереженні наявного загалу інформації з відкритих джерел.

«За період роботи над проєктом вже створено загальний перелік та база осіб, що загинули під час російсько-української війни, здійснюється пошук та узагальнення інформації, що знаходить результат у паспортизаційній формі. У майбутньому це дасть змогу максимально точно відобразити дані в «Книзі Пам’яті». Викладачами кафедри загальної історії, правознавства і методики навчання та кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін здійснено ряд робочих поїздок до територіальних громад району за уточненням даних, зокрема до Студениківськоі, Дівичківської та Циблівської територіальних громад, проводяться робочі зустрічі з родинами загиблих захисників по місту», – розповідають творці проєкту пресцентру факультету.

Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо. Тому, враховуючи вищевикладене до даного проєкту викладачами залучаються і майбутні історики.

Нині важливо, аби кожен освітній заклад став для здобувача осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

 

 Пресцентр факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій

Недавні записи

Категорії