«Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності»: коли відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція та як стати учасником

Факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій > Анонси кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін > «Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності»: коли відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція та як стати учасником

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», Інститут історії України НАН України, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України запрошують всіх охочих зголошуватися до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності». Вона відбудеться у середу, о 10:00 14 лютого 2024 року у змішаному форматі – безпосередньо в УГСП, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського та на платформі «Microsoft Teams»

За повідомленням організаторів учасники матимуть можливість обговорити актуальні проблеми історії України, зокрема соціокультурні трансформації та подолання радянської спадщини.

Серед основних тематичних секцій роботи конференції:

Секція 1. Актуальні проблеми суспільно-політичного розвитку України XX – початку XXІ ст. через призму подолання радянських наративів в освіті, культурі, ментальності. 

Секція 2. Націєтворчі, релігієзнавчі та соціокультурні процеси в Україні: виклики та перспективи.

Секція 3. Локальний вимір вітчизняної історії. Політика пам’яті та орієнтири ціннісних трансформацій.

Робочі мови конференції: українська, англійська.

Задля участі в конференції необхідно до 9 лютого 2024 року:

  • заповнити електронну форму учасника за посиланням;
  • надіслати матеріали конференції на електронну адресу istorii222@gmail.com з приміткою у темі листа: «На конференцію»

Адреса та контакти оргкомітету:

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, вул. Сухомлинського, 30, м. Переяслав, Київська область, 08401.

+380 (93) 303-50-07 Валентина Молоткіна

+380 (66) 177-61-68 Руслана Потапенко

Більше інформації щодо конференції в інформаційному листі.

Долучайтесь до конференції, щоб зробити свій внесок у розвиток української історії та культури.

 

Пресслужба університету

Категорії